АТО: 13 обстрілів, за життя двох бійців ЗСУ борються лікарі

 

За минулу добу, 4 травня, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі жоден військовослужбовець ЗСУ не загинув, але двоє отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, двоє військових підірвалися на протипіхотних мінах при виявленні вибухових предметів у селищі Славне Мар’їнського району (Донецька область). “Зараз за життя наших хлопців борються медики”, – сказав полковник Мотузяник.

Що стосується загальної картини, то прес-служба штабу АТО в ранковому повідомленні зробила висновок, що впродовж минулої доби ситуація в зоні антитерористичної операції дещо ускладнилась.

“Незаконні збройні формування 13 разів порушили встановлений раніше «режим повної тиші». Більше половини випадків застосування бойовиками зброї припадає на темну пору доби”, – йдеться у повідомленні штабу.

На Донецькому напрямку бойовики знову обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів опорні пункти Збройних сил України в районі Авдіївки та Луганського.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі н.п. Гранітне та Новотроїцьке зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

Водночас речник АП Олександр Мотузяник на денному брифінгу додав, що на Маріупольському напрямку 4 травня ворог вистріляв 20 мін із 82-мм міномета в районі н.п. Гнутове.

“З початку цієї доби (з 0:00 до 6:00) вздовж усієї лінії розмежування було тихо”, – додали у штабі.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.
1 травня було зафіксовано 6 збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав. 2 травня – 5 обстрілів і один поранений. 3 травня – 6 обстрілів і також один поранений.

Таким чином, від початку “пасхального миру” в Збройних сил України на Донбасі – один загиблий і 11 поранених.

Читайте також:
Розвідка дізналася, до чого призводять “пасхальні” пиятики в підрозділах бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна