Російські тюремники кажуть, що віддадуть Савченко лише при гарантії її “посадки” в Україні

 

Федеральна служба виконання покарань надасть суду документи про видачу Україні засудженої в Росії Надії Савченко лише в разі надання Києвом гарантій виконання вироку.
Про це повідомили в прес-бюро ФСВП в середу на запит російського агентства “Інтерфакс”.

“У разі надання міністерством юстиції України гарантій виконання вироку російського суду щодо засудженої в повному обсязі, подання ФСВП Росії буде направлено до суду РФ на підставі ст. 396, ст. 469 КПК РФ для прийняття рішення про передачу засудженої Савченко в Україну”, – йдеться в повідомленні прес-бюро.

У документі зазначається, що відомство зараз здійснює збір необхідних матеріалів, які передбачають, зокрема, заяву Савченко про бажання відбувати подальший термін покарання в державі громадянства.

“Звернення з клопотанням про передачу для відбування покарання на батьківщині, а також терміни подачі такої заяви є особистим волевиявленням засудженої”, – зазначено в прес-релізі.

Як зазначили у ФСВП, пакет документів про передачу Савченко в установленому порядку буде спрямований до Мін’юсту Росії для узгодження питання передачі з компетентним органом України.

Як відомо, 22 березня російський суд у Ростовській області засудив військовослужбовця ЗСУ Надію Савченко, незаконно викрадену в Луганській області, до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.
Капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова – спецпризначенців ГУР ГШ ЗС РФ – затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.
Після цього Україна й Росія почали домовлятися про обмін Савченко на ГРУшників. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 18 квітня їм вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко.

Адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що після повернення в Україну Савченко не повинна відбувати покарання, присуджене їй в Росії, оскільки є членом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Читайте також:
Міністр юстиції розповів про “гібридний” алгоритм звільнення Савченко

Текст резолюції: ПАРЄ закликала не лише Росію, і не тільки звільнити Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна