Під приводом парадів бойовики перекидають озброєння, – “ІС”

 

Під приводом підготовки до парадів на честь 9 травня проросійські війська на Донбасі здійснюють перекидання озброєнь. Про це повідомив у соцмережі керівник групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук, народний депутат від франції “Народний фронт”.

“Протягом останніх трьох діб спостерігається значне збільшення переміщень бойової техніки і озброєння бойовиків в районі н.п. Донецьк і Луганськ. Це перекидання озброєнь пояснюється “підготовкою до параду 9 травня”, однак фактично під цим приводом командування російсько-терористичних військ проводить значні за об’ємами перегрупування своїх підрозділів з ділянки на ділянку”, – написав аналітик.

За інформацією Тимчука, в районі Донецька “підрозділи противника, які “працюють” на Спартаку, Путилівці та в районі Донецького аеропорту – селища Веселе під егідою “підготовки до параду” отримали серйозне підкріплення – були посилені мінімум мотострілецькою ротою” і вісьмома одиницями броньованої техніки”.

Крім того, в районі залізничного вокзалу було зафіксовано переміщення чотирьох 120-мм мінометів і двох легких броньованих тягачів МТЛБ із зенітними установками ЗУ-23-2, а в Луганську – 10 одиниць БТР-80 перекинуті в північну частину міста.

Нагадаємо, і в Донецьку, і в Луганську окупаційні адміністрації  планують військові паради з нагоди 9 травня, десятків одиниць військової техніки – згідно з анонсами, масштабніші, ніж торік.

Репетиція параду в Донецьку пройшла 30 квітня. Знімки з репетиції показав на своїй сторінці в “Твіттері” користувач “Залишенець Донецький”.
Він зазначив, що в “в розмовах загарбників чути кацапський говір. Ці ж інтонації – в голосі з рупора”.

репетиція параду в Донецьку 2016 травень

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську бойовиків попередили: парад військової техніки, який вони запланували на 9 травня, буде порушенням Мінських угод.

Читайте також:
До параду в Донецьку окупантів готує командир із кремлівського полку Путіна

Армія “ДНР” готується до 9 травня: наступ на “сіру зону”, ремені з лінолеуму, жіночі рукавички

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна