Нові бої в Алеппо призвели до десятків жертв. Скликається Радбез ООН

 

Десятки осіб загинули внаслідок боїв між сирійськими повстанцями та урядовими військами президента Асада в західній частині міста Алеппо протягом останньої доби.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в силах повстанців та сирійській армії.

Бій, що почався учора вранці, 3 травня, в районі Жаміят Аль-Захраа в західній частині Алеппо, триває й сьогодні. За словами повстанців, їм вдалося взяти деякі урядові позиції. Натомість сирійська армія заявляє, що атаку було відбито.

За словами директора Центру з моніторингу за дотриманням прав людини у Сирії Рамі Абдулрахмана, є десятки загиблих з обох боків.

Повстанці заявляють про 40 вбитих військових сирійської армії та 10 загиблих зі своєї сторони.
Джерело в армії Асада спростувало значні втрати зі свого боку, проте заявило про десятки загиблих мирних жителів та повстанців.

Учора повідомлялося, що поміркована опозиція обстріляли шпиталь, розташований у підконтрольній військам Асада частині Алеппо.

Державний секретар США Джон Керрі засудив цей обстріл лікарні, який призвів до загибелі 20 мирних жителів.
Як заявив Керрі, є всі підстави стверджувати, що вогонь по лікарні вівся з території, яка контролюється сирійськими повстанцями.

Держсекретар наголосив, що для США є неприйнятним насильство проти цивільних, при цьому не має значення, здійснюється воно силами режиму Башара Асада чи силами сирійської опозиції, яку підтримує коаліція країн Заходу, повідомило агентство AP.

Франція та Велика Британія скликають дострокове засідання Радбезу ООН через ситуацію в Алеппо.
Як повідомляє AFP, постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр описав Алеппо як “замордований центр опору” сирійському лідерові Башару Асаду і заявив, що місто “було під постійним обстрілом з 2012 року.”

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що найближчим часом може бути оголошено режим припинення вогню в Алеппо.

Нагадаємо, перемир’я між урядовими військами, які підтримує Росія, та поміркованою опозицією в Сирії було проголошено на початку березня, але протрималося недовго.
Ще однією стороною громадянської війни в Сирії є ІДІЛ та інші радикальні ісламісти.

Читайте також:
Російських найманців в “ДНР/ЛНР” перевербовують для війни в Сирії, – розвідка

Путін дав “Героя РФ” коригувальнику, якого в Сирії знищила російська авіація

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна