На свята відновлено спрощений режим перетину кордону з Росією

 

Попри військову агресію Росії, цьогоріч відновлено спрощені правила перетину україно-російського кордону жителям прилеглих сіл.
Спрощений режим діятиме в поминальний тиждень, щоб люди могли провідати могили родичів у сусідній державі, йдеться у сюжеті ТСН.

Кількість людей, які перетинають кордон у ці святкові дні, зросла майже вдвічі. Щодоби до Харківської області в’їжджають і виїжджають приблизно 25 тисяч людей.

Уперше за останній час жителі сіл по обидва боки україно-російського кордону знову можуть потрапити в сусідню державу лише за пропискою у внутрішньому паспорті.

Спрощений режим запровадили на шість днів – на Великдень та поминальний тиждень, як це було і до початку російської агресії в Криму та на Донбасі. Скористалися цим переважно громадяни України, кажуть прикордонники.

“Можливо, це пов’язано з тим, що громадяни РФ уже відвикли перетинати державний кордон. А, можливо, якась інформація до них не дійшла”, – пояснив перший заступник керівника Харківського прикордонного загону Сергій Латинцев.

Ті, хто йде через кордон, пояснюють, що їхні російські родичі просто бояться, бо там ширяться чутки про арешти росіян просто на кордоні.

Прикордонники запевняють: хоч і діє спрощений режим, людей оглядають з урахуванням ситуації та через російську агресію.

“Ніхто не відкидає можливості провезення товарів диверсійної діяльності, вибухівки, зброї і заходження диверсійно-розвідувальних груп. Це питання ніхто не виключає”, – зазначив Сергій Латинцев.

Читайте також:
На хабарі $10 тис. взяли начальника прикордонників Харкова,
який мав боротися з хабарниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна