У Бразилії стартувала естафета Олімпійського вогню

У Бразилії сьогодні, 3 травня, стартувала естафета Олімпійського вогню. Вогник, запалений на батьківщині Олімпійських ігор, у Греції, прибув у цю південноамериканську країну спеціальним літаком зі Швейцарії, де розташована штаб-квартира Міжнародного олімпійського комітету.

Як повідомляє BBC, на урочистій церемонії перед президентським палацом у місті Бразіліа президент Бразилії Ділма Руссефф особисто запалила від цього вогню смолоскип, який тепер помандрує країною. Першою факелоносицею стала бразильська волейболістка, дворазова олімпійська чемпіонка Фабіана Клаудіно.

Для самої Руссефф ця церемонія може стати останньою в ролі президента, адже наступного тижня в Сенаті Бразилії відбудеться голосування щодо її можливого відсторонення від посади на час процедури імпічменту.

Читайте також:
Парламент Бразилії підтримав імпічмент президента. Вона називає це заколотом

Голова оргкомітету "Ріо-2016" Карлос Нузман виносить із літака ліхтар із вогнем, запаленим на батьківщині Олімпійських ігор у Греції. Фото Getty Images

Голова оргкомітету “Ріо-2016” Карлос Нузман виносить із літака ліхтар із вогнем, запаленим на батьківщині Олімпійських ігор у Греції. Фото Getty Images

Естафета Олімпійського вогню в Бразилії завершиться через три місяці на стадіоні “Маракана” в Ріо-де-Жанейро, де 5 серпня відбудеться урочисте відкриття XXXI Літніх Олімпійських ігор.

За цей час смолоскип із вогнем подолає відстань у майже 20 тисяч кілометрів. Його пронесуть по всій країні близько 12 тисяч людей – спортсменів, зірок шоу-бізнесу, студентів та інших “людей, які надихають”.
Одним із перших факелоносців буде біженець із Сирії, який тепер живе в Бразилії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна