Ще одна “мирна” доба в АТО: п’ять обстрілів, один поранений

 

У зоні антитерористичної операції за минулу добу, 2 травня, був поранений один військовий. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув… Один військовослужбовець був поранений на Донецькому напрямку”, – розповів полковник Лисенко, уточнивши, що поранення стало наслідком прицільного обстрілу зі стрілецької зброї в районі Світлодарського водосховища.

Сьогодні вранці прес-служба штабу АТО повідомила, що “ситуація в зоні проведення АТО істотно стабілізувалася, проте час від часу бойовики відкривають вогонь по позиціях українських військових. За минулу добу (2 травня) зафіксовано 5 порушень режиму тиші”.

Ввечері бойовики незаконних збройних формувань обстріляли з ручного протитанкового гранатомета один з опорних пунктів сил АТО в районі Мар”їнки.
На горлівсько-світлодарській дузі вороги вели неприцільний вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів у бік позицій українських захисників біля Зайцевого та Луганського.

“У районі села Невельське, по українських позиціях ворог випустив 20 мін зі 120-мм міномета”, – додав Лисенко.

З початку доби 3 травня на момент складання звіту о 6-й ранку противник жодного разу не відкривав вогонь по наших позиціях, зазначили у штабі.

Нагадаємо, попереднього дня, 1 травня, в зоні АТО на Донбасі не постраждав жоден український військовий, штабом АТО було зафіксовано шість збройних провокацій, але всі вони були короткотривалими. Водночас розвідка поінформувала про двох загиблих бойовиків зі складу диверсійно-розвідувальних груп.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Президент Петро Порошенко заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.

Читайте також:
Росія перекидає на Луганщину загін СОБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна