Штаб АТО: Бойовики почали дотримуватись перемир’я

 

“Ситуація в зоні проведення АТО залишається відносно стабільною”, – такий висновок оприлюднила прес-служба штабу антитерористичної операції за підсумками Великодня, 1 травня.

“Впродовж минулої доби російсько-терористичні бандформування дотримувались перемир’я майже вздовж усієї лінії розмежування сторін. Всього було зафіксовано 6 епізодів використання бойовиками зброї, більшість з яких – неприцільні обстріли”, – ідеться у звіті штабу.

Зокрема, декілька хаотичних пострілів з боку тимчасово окупованих територій пролунали вчора з околиць Донецька та в районі Широкиного. При цьому вчора пізно ввечері бойовики двічі прицільно били по позиціях українських підрозділів біля Гранітного з підствольних гранатометів та зенітних установок.
На Луганщині вчора було зафіксовано проліт ворожого розвідувального БПЛА.

“Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали”, – вказують у штабі АТО.

З початку цієї доби, 2 травня, вздовж усієї лінії розмежування сторін було тихо – принаймні на час складання звіту 6:00.

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Президент Петро Порошенко заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
Утім 30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків. 30 квітня в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.

На брифінгу вдень 30 квітня речник АП з питань АТО Андрій Лисенко висловлював надію, що обстріли, зафіксовані вранці, “це випадковість і бойовики будуть дотримуватися режиму тиші”.

 

Читайте також:
Під Авдіївкою загинув грузин-контрактник ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна