Мир в АТО на Великдень: у нас без потерпілих, у бойовиків – два “200-х” із ДРГ

 

За минулу добу, 1 травня, в зоні АТО на Донбасі не постраждав жоден український військовий. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок бойових дій і обстрілів, жоден з українських військовослужбовців не загинув і не був поранений”, – повідомив полковник Лисенко.

За його словами, штабом АТО зафіксовано шість збройних провокацій, але “всі вони були короткотривалими”.

На Донецькому напрямку єдиним порушенням був 15-хвилинний обстріл позицій ЗСУ зі стрілецької зброї та гранатометів поблизу Авдіївки.

На Луганському напрямку бойовики застосували стрілецьку зброю й гранатомет біля Новозванівки.

Інші чотири провокації зафіксовані на Маріупольському напрямку, зокрема бойовики “працювали” із зенітної установки та гранатометів по наших позиціях біля Водяного й двічі – поблизу Гранітного. По Талаківці вдарили з гранатометів.

Нагадаємо, штаб АТО повідомив, що з початку 2 травня, тобто після полуночі до 6-ї ранку, бойовики не стріляли.

При цьому, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України, 1 травня зафіксовано чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1-го армійського корпусу ЗС РФ (так звана “армія ДНР”). Загинули двоє бойовиків зі складу диверсійно-розвідувальних груп 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), які діяли в районі н.п. Веселе.

Один із бійців українського підрозділу повідомив у соцмережі, що на Великдень у диверсійну вилазку на їхню позицію полізли п’яні бойовики й були знищені.

За даними ГУР, “з’єднання та частини 1 і 2 АК підтримуються у готовності до негайного застосування. 1 травня ц.р. командувач 1 АК генерал-майор В. Асапов провів нараду (в режимі аудіоконференції) з командирами підпорядкованих з’єднань і частин. Основна увага приділялась: розвитку обстановки на лінії зіткнення та планам подальших дій, насамперед у районах н.п. Зайцеве, Майорськ, Ясинувата, Авдіївка, Мар’їнка, Докучаєвськ, Новотроїцьке; дотриманню режиму припинення вогню на період свят”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна