У клініці Берліна помер боєць АТО, який лікувався після вересневого поранення

 

У Берліні помер боєць АТО, який з листопада 2015 року перебував на лікуванні в Німеччині. Поранення він отримав у вересні минулого року.

“У пасхальну ніч пішов з життя святий чоловік – в клініці “Шаріте” помер наш військовий герой Єгор Замета“, – повідомив у “Твіттері” посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Єгор Замета був мобілізованим військовослужбовцем 57-ї мотопіхотної бригади (“кіровоградської”).
5 вересня 2015 року на нульовому блокпосту біля селище Зайцеве на Донецькому напрямку куля ворожого снайпера влучила бійцеві в живіт. Майже всі внутрішні органи 26-річного Єгора були пошкоджені.

За життя Єгора боролися в Харкові, через місяць його перевезли до Києва. За два місяці в Україні хлопцеві зробили 12 операцій.

Єгор Замета в АТО

Єгор Замета в АТО

Волонтерський фонд братів Кузьміних (Сергій та Олег, полонений “кіборг” із ДАП) ініціювали збір коштів для продовження лікування за кордоном.
У листопаді Замету взялися лікувати медики зі столиці Німеччини – цілком безкоштовно.

Сергій Кузьміних повідомляв, що 456 тис. грн., зібрані їхнім фондом, підуть на лікування інших поранених бійців.
Близько 30 тис. доларів від благодійників, накопичені на рахунку матері Світлани, вона залишила для реабілітації Єгора після операцій у Німеччині.

Раніше мама вже втратила іншого свого сина.

Читайте також:
Загинув боєць ОУН.
Бурлакова: “Я сиджу і курю. У твоїй куртці. Вона в крові. Але пахне тобою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна