Саакашвілі: Путін готує провокації в Одесі 2 травня

 

Річницю “одеської трагедії 2 травня” використовують і зовнішні, і внутрішні сили, які не хочуть миру в Україні.
Про це сьогодні, 1 травня, на брифінгу заявив глава Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі. 

“Ґрунтуючись на тому досвіді, який я маю з путінською Росією, я не маю жодного сумніву, що вони готують провокації, вони будуть, чи спробують використати річницю трагедії 2 травня, щоб розхитати ситуацію в Одесі і Україні… Є конкретна інформація, яку ми отримуємо від СБУ та інших служб – досить тривожна”, – зазначив Саакашвілі.

З іншого боку, за словами голови ОДА, є люди, “яким дуже невигідні зміни, що ми їх провели чи намагаємося провести в Одесі”.
“Це корупціонери, місцеві мафіозі, багато хто з них пов’язаний з Москвою тісно, це не викликає жодних сумнівів”, – додав він.

Також Михеїл Саакашвілі зазначив, що не до кінця задоволений ходом розслідування справи про події 2 травня 2014 року в Одесі, і новий генпрокурор має довести до кінця цю справу.

Глава ОДА також нагадав, що до забезпечення правопорядку в Одесі на річницю трагедії будуть залучені близько 3 тисяч правоохоронців та нацгвардійців.

Читайте також:
Саакашвілі закликав президента ввести в Одесу Нацгвардію

Порошенко на заклик Саакашвілі вводить в Одесу тисячу Нацгвардії і НП

В Одесі на 10 років посадили чоловіка, який наймав кілера для українського активіста “за 2 травня”

При цьому Саакашвілі підкреслив: будь-які повідомлення про те, що нібито будуть віддаватися накази стріляти на ураження, не відповідають дійсності.

“Ніхто  ніяких подібних доручень представникам МВС давати накази щодо стрільби на ураження чи чогось подібного не давав”, – заявив Саакашвілі.

Читайте також:
В Одесі показали силу й заборонили провокативні акції на 2 травня

Порядок в Одесі охоронятиме “Азов”, по всій Україні посилено роботу поліції

Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень, спровокованих проросійськими елементами, загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де були застрелені кілька людей з проукраїнського табору. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна