Через “лівий” софт в органах влади Україна залишається в списку найбільших піратів світу

 

Україна, як минулого року, разом з іще 11 країнами присутня в “антипіратському” списку Priority Watch List.
Про це йдеться в щорічній редакції звіту Special 301 Торгового представництва США, присвяченого захисту прав інтелектуальної власності у світі.

Як пише AIN, цей статус не набагато кращий, ніж Priority Foreign Country, але все ще сигналізує про недостатній рівень захисту інтелектуальної власності в країні.

Укладачі звіту зазначають, що потрапляння країни в список має бути їй сигналом про те, що слід вживати заходів задля боротьбі з піратством.

Разом з Україною в Priority Watch List потрапили Індія, Китай, Росія, Венесуела, Аргентина, Чилі, Венесуела, Алжир, Індонезія, Кувейт.

Серед причин, через які Україна опинилася в списку, названо високий рівень використання неліцензійних програм, зокрема в державних органах.

“Для урядів важливо легітимізувати власну діяльність, щоб послужити прикладом поваги інтелектуальної власності для приватних компаній”, – наголошується в звіті.

Уряд США і визнає, що Україна робила деякі кроки в боротьбі з піратством, наприклад, створила спеціальний підрозділ в МВС, а робота уряду в цьому напрямку стала більш прозорою.
Але використання піратського програмного забезпечення в держорганах залишається на рівні 60-80%.

Україна відзначилася також і тим, що залишається домівкою для багатьох сайтів, що містять піратський контент.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Україні анонсували створення кіберполіції. Цей підрозділ створено для боротьби з хакерами, онлайн-шахраями та інтернет-піратством.

Читайте також:
Відбір у кіберполіцію: хіт-парад діалогів

Нефьодов: У Павлограді не використовують ProZorro через піратський софт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна