Вся Прибалтика відгороджується стінами від Росії

 

Норвегія й Естонія прийняли рішення про будівництво стін на кордоні з Росією. Про це повідомляє BBC.

Норвезький уряд впроваджує нові заходи безпеки на пропускному пункті Стурскуг на російсько-норвезькому кордоні. Йдеться про паркан висотою близько 3,5 метрів і довжиною 200 метрів.

У міністерстві юстиції і громадської безпеки Норвегії пояснили, що це рішення ухвалено, щоб показати, наскільки країна серйозно ставиться до дотримання домовленостей в рамках Шенгенської угоди.

“Останні події показали те, як важливо точно знати, хто проникає на територію Норвегії та Шенгенської зони”, – заявив представник міністерства.

За словами співрозмовника, російська влада була поінформована про плани Норвегії.

Стіну на кордоні з Росією збирається зводити й Естонія. Гроші з бюджету країни на ці цілі виділені вже в 2016 році.

“Загальна вартість будівництва високотехнологічного кордону орієнтовно перевищить 70 млн. євро. Наша мета – завершити будівництво прикордонної інфраструктури до 100-річчя Естонської Республіки, яке буде відзначатися в 2018 році”, – заявив міністр внутрішніх справ Ханно Певкура.

Основна мета зведення стіни – це запобігання незаконного перетину кордону і зниження злочинності. Висота стіни складе 2,5 метра, а довжина – 90 км. Загальна протяжність російсько-естонського кордону при цьому 138 км.

Раніше повідомлялося, що будівництво стіни завдовжки 92 км на кордоні з Росією почала Латвія.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна