Крашанки під мінами: уже 10 обстрілів з боку ОРДЛО

 

Російсько-терористичні війська на Донбасі свідомо порушують “великоднє перемир’я”.
“Незважаючи на досягнуті вчора в Мінську домовленості про суворе дотримання режиму тиші, бойовики проросійських банд продовжують обстрілювати позиції сил АТО практично вздовж усієї лінії розмежування сторін”, – ідеться в заяві прес-центру штабу АТО станом на 18:00 суботи, 30 квітня.

“Протягом дня (до 18:00) зафіксовано 10 обстрілів українських опорних пунктів”, – зазначено в повідомленні.

За даними штабу, з передмістя окупованого Донецька по українських захисниках Мар’їнки й Авдіївки бандити вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Окрім того, позиції сил АТО в районі Мар’їнки противник обстріляв з міномета калібру 82 мм, забороненого всіма Мінськими угодами.

На горлівсько-світлодарській дузі бойовики били по наших опорних пунктах біля Луганського.

Зранку на Луганщині проросійські банди обстріляли українські позиції поблизу Трьохізбенки з автоматичного станкового гранатомету та великокаліберних кулеметів.

“Складною ситуацією залишається і на Маріупольському напрямку. Там незаконні збройні формування з 120-мм мінометів обстріляли українських воїнів у Широкиному. По позиціях неподалік Водяного бойовики вели інтенсивний вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП та гранатометів”, ідеться в заяві.

Нагадаємо, о 12:30 речник АП з питань АТО Андрій Лисенко визнав, що сьогодні після полуночі було зафіксовано кілька обстрілів, однак він висловлював надію, що “це випадковість і бойовики будуть дотримуватися режиму тиші”.

Головним управлінням розвідки Міноборони зафіксовано постачання військової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з території Росії. 29 квітня прибули до населених пунктів:
Луганськ – 24 танки (після проведення ремонту);
Ізварине – вісім вагонів з боєприпасами (320 тонн);
Ровеньки – 1000 тонн дизельного пального.

Як відомо, вчора, 29 квітня, Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодиладотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, о 00 год. 00 хв.
Учасники ТКГ домовилися, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до всіх відповідальних осіб на місцях.

Президент Петро Порошенко учора заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
У попередні дні штаб АТО фіксував деяке зменшення кількості з боку бойовиків (28 квітня їх було 22).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна