В Одесі на 10 років посадили чоловіка, який наймав кілера для українського активіста “за 2 травня”

 

В Одесі суд виніс вирок чоловіку, який замовив убивство відомого в місті проукраїнського діяча.
Як повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області, встановлено, що навесні 2015 року засуджений за 10 тис. доларів замовив убивство одного з представників місцевого Євромайдану. Зловмисник вважав цього чоловіка причетним до загибелі проросійських активістів 2 травня 2014 року, в тому числі свого товариша.

Як відзначили в прес-службі, прокуратура області підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами розгляду якого чоловік засуджений до 10 років позбавлення волі.

Громадянин визнаний винним у замаху на умисне вбивство на замовлення (ч. 2 ст. 15 п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Вердикт винесено 27 квітня.

У прокуратурі уточнили, що правоохоронцям вдалося попередити замовне вбивство.

Як повідомило УНІАН поінформоване джерело у правоохоронних органах, готувався замах на Сергія Ходияка, який брав участь у масових акціях у центрі Одеси 2 травня 2014 року.

29-річного громадянина, який підшукував кілера для Ходияка, Приморський районний суд Одеси заарештував у червні 2015 року.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень, спровокованих проросійськими елементами, загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де були застрелені кілька людей з проукраїнського табору. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

Читайте також:
Порядок в Одесі охоронятиме “Азов”, по всій Україні посилено роботу поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна