СБУ заборонила в’їзд в Україну полякові на ставці в російських пропагандистів

 

Служба безпеки заборонила в’їзд в Україну на 5 років полякові Томашу Мацейчуку, який відомий своєю активною участю в поширенні російської пропаганди в Європі.
Про це сам Мацейчук написав на своїй сторінці у соцмережі, виставивши відповідне фото.

“Сьогодні вранці приїхав на польсько-український кордон в Дорогуську. Прикордонник взяв мій паспорт, перевірив у комп’ютері… Мене запросили в офіс і сказали, що мені заборонено в’їзд в Україну на 5 років. Заборона від СБУ”, – написав Томаш Мацейчук.

Паспорт Томаш Мацейчук - заборона на в'їзд від СБУ

Рішення СБУ було реакцією на заклики громадськості, зокрема журналіста “Новинарні”.

Відомо, що Томаш Мацейчук брав активну участь в агітаційній кампанії проти ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС на референдумі в Нідерландах, який відбувся 6 квітня цього року.

Як пише “Європейська правда”, цей чоловік під час кампанії їздив з однієї панельної дискусії на іншу, називався журналістом (при цьому відмовлявся зазначити ЗМІ) і звинувачував Україну в пригніченні російськомовних та незгодних.

Також навесні Мацейчук намагався штучно сфабрикувати “підтримку нацизму в Україні”, долучивши фото бійців зі свастикою до виставки, яка проходила в Європарламенті в рамках “українського тижня“.

Громадянин Польської республіки Томаш Мацейчук, який заявляє про своє українське коріння, став відомий в Україні з того часу, коли на початку війни на Донбасі привіз гуманітарну допомогу від української громади в Польщі. Відтоді він розвинув високу активність у соцмережах, зокрема розпалюючи скандали на тему ставлення до УПА, тиражував фальсифікації щодо нацистської символіки і взагалі нацистів у підрозділах сил АТО тощо.

Читайте також:
Польський телеканал звільнив працівника за вибачення перед російським міністром. ВІДЕО

Через “історію Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна