Міноборони виділило 2 млн. грн. на ексгумацію та перевезення тіл загиблих в АТО

У 2016 році Міністерство оборони України запланувало 2 млн. гривень на підтримку діяльності з ексгумації та евакуації тіл загиблих військових із зони проведення АТО та з непідконтрольних територій. Про це повідомив начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Ноздрачев, передає “Укрінформ”.

“З цього року бюджетом Міністерства оборони сплановані 2 млн. гривень на підтримку такої діяльності. Ми провели тендер. Гроші виділяються бюджетом, і тому існують певні процедури використання. Нами вже підписані договори з відповідними організаціями на використання бюджетних коштів для пошуку і ексгумації”, – зазначив Ноздрачов.

Начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ додав, що Збройні сили в цих питаннях взаємодіятимуть із громадськими організаціями.
“Громадські об’єднання, вони працюють на пожертвування, і тому вони не мають права брати участь в тендерних закупівлях. Ми підтримуємо громадські об’єднання і будемо співпрацювати й надалі”, – сказав представник ЗСУ.

Полковник Ноздрачов також зазначив, що в їхні плани на 2016 рік входить відновлення пошукової діяльності на окремих територіях Донецької та Луганської областей, а також активізація роботи в рамках системи інформаційного та психологічного супроводу родичів безвісти зниклих.

Читайте також:
Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Під Бахмутом виявили поховання загиблих під час бойових дій 2014 року

У мережу виклали “оглядову екскурсію” по мега-кладовищу сепаратистів у Донецьку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна