Луганщину очолив Гарбуз

 

Юрія Гарбуза, призначеного сьогодні, 29 квітня, головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, представили в Сєверодонецьку колективу ВЦА.
Як поінформував УНІАН, представляти нового керівника приїхав заступник голови адміністрації президента України Андрій Таранов.

Указ про призначення оприлюднено на сайті президента України.

Перед цим кандидатуру Гарбуза схвалили на засіданні уряду 29 квітня. Там же попереднього голову Луганської ВЦА Георгія Туку призначили заступником міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також:
Чому звільнили Туку й ким він буде в Києві

На відміну від Туки, Гарбуз – місцевий, луганський.

Юрій Гарбуз народився 18 листопада 1971 року в смт Мілове. Починав трудову діяльність вчителем в сільській школі. У 2006 році здобув вищу освіту в Луганському аграрному університеті за спеціальністю “менеджер-економіст”. Керував приватним фермерським господарством, в 2003-2005 роках — директор Луганського обласного комунального закладу “Козачий кінний театр” у Міловому.

Після Помаранчевої революції Гарбуз за квотою БЮТ був призначений головою Марківської РДА на Луганщині. Пізніше був обраний головою Марківської райради та очолював її до 2010 року.
У січні 2014 року Юрій Гарбуз указом Віктора Януковича був призначений головою Міловської райдержадміністрації. Проте вже в квітні 2014 року Олександр Турчинов його звільнив.

На парламентських виборах 2014 року Гарбуз переміг на окрузі №114, де балотувався як самовисуванець, набравши 25,56% голосів. У парламенті увійшов до фракції Блоку Порошенка.

До обрання в Раду Гарбуз був радником тодішньої голови Луганської ОДА Ірини Веригіної.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна