Весняне загострення Росії: тепер ФСБ не випускає Віру Савченко

 

Сестру Надії Савченко Віру Савченко не випускають з території Росії на прикордонному пункті пропуску “Чертково” в Ростовській області.
Про це написала в соцмережі перша заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко.

“В РФ, схоже, весняне загострення… Віра Савченко на кордоні Чертково-Мілове, в консульській машині (наші консули – це реальні герої), її не випускають з РФ і погрожують забрати до відділку”, – написала Геращенко.

Віце-спікер зазначила, що поінформувала про цей випадок ОБСЄ і Мінську переговорну групу.
“МЗС вже займається цим питанням”, – додала депутатка.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін уточнив: “Затримали Віру Савченко на кордоні з Україною, на пропускному пункті “Чертково”. Вона в базі федерального розшуку по грозненській справі”.

ОНОВЛЕНО. Після полуночі президент Петро Порошенко повідомив у “Фейсбуці”: “Доручив МЗС зробити все можливе для повернення Віри Савченко до України. Про цю ситуацію ми поінформували наших міжнародних партнерів. Генконсул України в Ростові вже на шляху до місця затримання Віри Савченко”.

Нагадаємо, 27 квітня Віра Савченко відвідала ув’язнену сестру в Новочеркаському СІЗО Ростовської області. Віра повідомила ЗМІ, що начальник ізолятора видав Надії пакет документів для екстрадиції в Україну.
Ірину Геращенко в ніч на 27 квітня не пропускали в Білорусь за вказівкою ФСБ Росії.

19 квітня Віра Савченко та її мама, Марія Іванівна, були присутні в адміністрації презедента під час телефонної розмови Петра Порошенка з Надією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна