Сурков їде в Донецьк із мільярдом рублів від Кремля, – розвідка

 

Помічник президента Росії, куратор сепаратистів ОРДЛО Владислав Сурков збирається приїхати на окупований Донбас для участі у травневих святкуваннях. Насправді ж головна мета його візиту – розподіл виділених Кремлем коштів серед місцевих чиновників, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“З огляду на стагнацію російської економіки, влада РФ скорочує фінансування соціальних потреб місцевого населення “ДНР та ЛНР”. Але на думку російських фінансових аналітиків, така економія не торкнеться фіксованої суми “подяки” російським чиновникам, які безпосередньо впливають на виділення та розподіл бюджетних коштів для потреб так званих народних республік”, – зазначається в повідомленні.

Як дізналися розвідники, 30 квітня очікується надходження для соціальних потреб самопроголошеної “ДНР” коштів у сумі 1,1 мільярда російських рублів, виділених за сприяння Суркова.

При цьому, як випливає із заяв керівництва “ДНР”, на соціальні потреби населення передбачається витратити лише 200 мільйонів рублів.

Решта суми, судячи з усього, піде на задоволення особистих потреб російських та місцевих чиновників. Для розподілення цих грошей Сурков і приїде в Донецьк, хоча “офіційним” приводом його візиту є участь у “травневих святах”, – повідомляють розвідники.

Читайте також:
ГУР: Сурков на Донбасі проговорював відновлення активних бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна