Шустер знову має дозвіл на роботу в Україні

 

Державна служба зайнятості призупинила рішення про анулювання телеведучому Савіку Шустеру дозволу на роботу в Україні.

Як повідомляється на Facebook-сторінці відомства, центральний апарат служби призупинив дію відповідного рішення Київського міського центру зайнятості після письмового звернення Шустера, який є громадянином Канади.

Рішення призупинено “до з’ясування обставин”.

В. о. голови Держслужби зайнятості Сергій Кравченко зазначив, що Київський міський центр відомства, приймаючи наказ №54, діяв виключно в рамках правового поля.

“До мене надійшла заява громадянина С. Шустера, і, реагуючи на цей документ, ми призупиняємо рішення наказу до з’ясування обставин. Таким чином, на сьогоднішній день, дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера №43388 є дійсним до з’ясування обставин”, – заявив Кравченко.

Як відомо, 25 квітня гендиректору ТОВ “Савік Шустер студіо” анулювали дозвіл на роботу в Україні. За даними ДСЗ, було встановлено недостовірність даних, що містяться у поданих роботодавцем документах.

“Так, 22 квітня до державної служби зайнятості надійшов лист від Державної фіскальної служби України про те, що відносно громадянина Канади Савіка Шустера здійснюється кримінальне провадження № 32015000000000198, внесене Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби зайнятості України 05.10.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – нагадує служба зайнятості.

Відбування іноземцем чи особою без громадянства на момент оформлення дозволу на роботу покарання за скоєння злочину або здійснення стосовно нього кримінального провадження є підставою для відмови у продовженні дозволу.

26 квітня Шустер подав заяву до центрального апарату Державної служби зайнятості України стосовно наказу Київського міського центру зайнятості.

Державна фіскальна служба розслідує кримінальне провадження стосовно Шустера і щодо посадових осіб ТОВ “Савік Шустер студіо” за фактом “умисного ухилення від сплати податків”. За даними ДФС, Шустер в 2008 році отримав на свій валютний рахунок кредит у розмірі 1,34 млн. євро і не повернув його позикодавцю в обумовлений термін.

На підтримку Шустера група народних депутатів 25 квітня блокувала кабінети відповідальних чиновників у Київському центрі зайнятості та Мінсоцполітики.

Президент Петро Порошенко висловив побажання, що інцидент якнайшвидше “буде вичерпано”.

Сам Савік Шустер того вечора в ефірі свого каналу “3s.tv” оголосив голодування, поки рішення про анулювання його дозволу на роботу в Україні не буде скасоване.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна