Порошенко створив робочу групу для деофшоризації

 

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон”. Про це сьогодні, 28 квітня, повідомила прес-служба президента.

Цим указом створюється робоча група для підготовки законопроектів з питань “деофшоризації” – протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон. Групу очолюватиме голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна (фракція БПП).

Указом визначено завдання керівника робочої групи, зокерма внесення пропозицій щодо персонального складу робочої групи. Передбачено залучення до її складу членів Національної ради реформ, а також народних депутатів, представників Кабінету Міністрів, інших органів державної влади, Національного банку України, громадських організацій, професійних об’єднань та експертів.

Робоча група має підготувати до 10 червня 2016 року, з урахуванням міжнародних ініціатив, розроблених Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), законопроекти щодо удосконалення процедур контролю за трансфертним ціноутворенням та виведенням доходів за кордон, запровадження правил стосовно контрольованих іноземних компаній, протидії агресивному податковому плануванню, а також з питань лібералізації валютного законодавства України.

“Указ має на меті посилити контроль за агресивним податковим плануванням вітчизняними компаніями та забезпечити збільшення прозорості ведення бізнесу в Україні”, – зазначає прес-служба Банкової.

Відповідно до указу, Кабміну слід невідкладно організувати роботу стосовно долучення України до міжнародних ініціатив ОЕСР, зокрема щодо автоматичного обміну податковою інформацією.

Указ №180/2016 набрав чинності з дня його опублікування.

Як писала Новинарня, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
При цьому юристи Порошенка повідомили, що корпорація платить усі податки в Україні, а реєстрація офшору “в іноземній юрисдикції була єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі” перед продажем “Рошену”.

Сам  Петро Порошенко заявив, що передача активів “Рошен” у довірчу власністьRothschild Trust закінчилася наприкінці березня-початку квітня.

Читайте також:
“Міністр офшорних фінансів”. Як главу Мінфіну Данилюка вивели на чисту воду

Порошенко обіцяє боротися з офшорами

Штати дали Порошенкові зелене світло щодо панамського офшору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна