Хто в парламенті Франції голосував за зняття санкцій з Росії і що це означає

 

Нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея Французької Республіки – проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни виступити за зняття економічних санкцій, впроваджених Заходом проти Росії через її агресію проти України.

У голосуванні взяв участь 101 депутат, із яких 55 проголосували за підтримку резолюції і 44 – проти. Загалом Національні збори налічують 577 депутатів.

Заява носить рекомендаційний характер і не зобов’язує владу до конкретних дій.

Проект резолюції на голосування запропонував депутат Тьєрі Маріані, який є співголовою асоціації “Франко-російський діалог”. У липні 2015 року він на чолі делегації французьких парламентаріїв відвідав анексований Росією Крим.

Посольство України у Франції прокоментувало голосування депутатів Нижньої палати парламенту щодо зняття санкцій з РФ.
У дописі, розміщеному на Facebook-сторінці дипломатичного представництва України у Франції, наголошується на тому, що рішення про зняття санкцій з РФ намагаються провести три політичні сили.

“Химерна політична єдність у Національній асамблеї Франції – “Національний фронт”, “Республіканці” та “Ліві радикали” – просуває зняття санкцій проти Росії”, – зазначено в повідомленні посольства.

Як відомо, “Національний фронт” – праворадикальна націоналістична політична партія, яка стоїть на засадах французького націоналізму, популізму та євроскептицизму і підтримується Росією.
Депутати інших політичних сил, що голосували на користь РФ, є носіями з лівої ідеології.
Серед них в основному представники лівих партій, таких як Радикальна партія лівих, французька ліберальна політична партія, яка утворилася після розколу Партії республіканців, радикалів і радикал-соціалістів. Про цю партію варто сказати, що її головна фігура – Бернар Тапі – підтримує екс-президента Ніколя Саркозі, а сам він раніше був засуджений за корупцію.

Міністерство закордонних справ Франції теж прокоментувало ухвалення резолюції Нацасамблеї із закликом щодо зняття санкцій проти РФ.

Речник МЗС Франції у коментарі, який опублікувало посольство України у Франції на своїй сторінці у Facebook, наголосив, що зняття санкцій з РФ і надалі залежить від виконання Мінських домовленостей.

“Ми приймаємо до відома сьогоднішнє ухвалення Національними зборами резолюції, що закликає уряд скасувати обмежувальні заходи, введені Європейським Союзом проти Росії”, – повідомив речник МЗС Франції.

“Уряд усвідомлює відповідальність Франції як члена Європейського Союзу і учасника “нормандського” формату. Санкції Європейського Союзу є і залишаються пов’язаними з імплементацією Мінських домовленостей. При майбутньому розгляді питання про їх поновлення необхідно мати це на увазі. Важливо в цьому питанні зберегти європейську єдність – запоруку нашої ефективності”, – наголосили у французькому зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також:
Посольство України просить французький Canal+ зняти з ефіру брехливий фільм про Майдан

Обама: санкції проти Росії діятимуть до повного виконання Мінських угод

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна