Чубаров розповів, як працюватиме Меджліс після заборони окупантами

 

Меджліс кримськотатарського народу був готовий до заборони його російською владою, тому швидко та чітко організував роботу органу зі штаб-квартирою в Києві.
Про це розповів лідер Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров, який цього тижня перебуває в Берліні.

“Ми були готові до цього”, – сказав він “Укрінформу“.

Ще 19 лютого Чубаров провів засідання Меджлісу, і було прийняте рішення оголосити надзвичайний режим діяльності в той момент, коли діяльність Меджлісу, Курултаю і інших органів національного самоврядування в Криму буде неможливою.

За словами Чубарова, все було продумано. Головний офіс Меджлісу базується тепер у Києві. В складі Меджлісу створена “особлива нарада”, до якої увійшли його голова, члени, які постійно перебувають на материковій Україні, а також лідер кримських татар Мустафа Джемільов.

“Зрозуміло, що приймаючи рішення, ми будемо виходити з того, в яких умовах перебувають наші товариші. Ми не будемо покладати на них такі завдання, які будуть нести для них пряму загрозу”, – підкреслив Чубаров.

Голова вважає, що за забороною Меджлісу можуть піти індивідуальні репресії щодо майже 2,5 тис. представників органів національного самоврядування кримських татар.

“Окупанти не пробачають і не пробачать кримським татарам те, що вони виступали проти вторгнення російських військ. І вони обрали кримських татар як об’єкт системних репресій. Вони витісняють кримських татар”, – переконаний Рефат Чубаров.

Керівник представницького органу кримських татар також повідомив, що із 33 членів Меджлісу “зламалися” четверо, решта тримаються.
За його словами, вісім членів МКТН зараз перебувають на материку, решта – в Криму.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії так званий “верховний суд Криму” ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татарсього народу як “екстремістської орагнізації”.

Читайте також:
У Раді Європи ухвалили різку резолюцію щодо порушення прав людини в окупованому Криму

Надзвичайний Меджліс: реакція на заборону окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна