Після подорожчання газу в держбюджеті збільшать витрати на субсидії, – Мінсоц

 

Після підвищення тарифів на газ та послуг теплопостачання кількість заявників на отримання субсидій може зрости на 50%. У такому випадку 35 млрд. грн., передбачених на субсидії в держбюджеті-2016, може не вистачити.
Про це під час “круглого столу” в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ сказав директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє “Укрінформ“.

“35 млрд. грн. на виплату субсидій може не вистачити. Якщо не зростають доходи населення, то таке населення не зможе оплачувати житлово-комунальні послуги. Прямої залежності немає, але кількість субсидіантів після підняття ціни на газ може зрости на 50%”, – сказав представник Мінсоцполітики.

“За результатами опалювального періоду можемо констатувати, що була організована досить налагоджена робота щодо призначення житлових субсидій. Субсидії отримували майже 36% споживачів“, – зазначив Музиченко.

Чиновник наголосив, що для тих, хто вже раніше подавав заявку, субсидії мають бути перепризначені в автоматичному режимі, без звернень громадян.

Андрій Рева, міністр соціальної політики, в коментарі каналу “112 Україна” зазначив, що після зростання ціни газу кількість домогосподарств, які отримують субсидії, може зрости із 5,2 млн. до 8-9 мільйонів (із загальної кількості 15 млн.). Усі ці домогосподарства отримають підтримку в рамках державної програми субсидій, і реальні власні витрати на газ для них не зростуть.

За словами міністра, в разі потреби на субсидії буде передбачено додаткові кошти, крім запланованих раніше 35 млрд. грн.

Читайте також:
Середній розмір субсидії на ЖКП в Україні зріс до 1356 грн.

Як повідомляла “Новинарня”, сьогодні, 27 квітня, Кабмін ухвалив рішення встановити єдину ціну на газ для населення – 6,9 грн. за кубометр, скасувавши “соціальну норму” в обсязі 1200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3,6 грн./куб.

При цьому ціна на газ для теплокомуненерго з 1 травня зросте до 6879 грн. за 1 тис. кубометрів.
Оскільки ціна на газ становить 76% у структурі тарифів на теплопостачання, з нового опалювального сезону вартість опалення зросте вдвічі.

Паралельно Кабмін має намір внести до Верховної Ради законопроект про скасування оподаткування пенсій з 1 травня 2016 року. Також планується підвищення соціальних стандартів з 1 грудня 2016 рок на 10%.

Читайте також:
МВФ: Українська економіка готова поновити зростання. Тарифи теж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна