За добу поранені троє бійців ЗСУ. Одного з них у тилу атакував ворожий безпілотник

 

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, 24 квітня, жоден військовослужбовець Збройних сил України не загинув, троє отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед наших воїнів немає, але троє отримали поранення. Це сталося на Донецькому напрямку. Один воїн був поранений під час атаки безпілотного літаючого апарату, який скинув запальну суміш біля Костянтинівки. Двоє інших – в результаті мінометного обстрілу під Авдіївкою”, – зазначив полковник Лисенко.

Атака російського БПЛА на українських армійців віддалік лінії фронту – нове слово в бойових діях на Донбасі в останні місяці.
“Інцидент стався в близькому тилу українських Збройних сил у районі міста Костянтинівка”, – зазначив Лисенко.

Також речник АП навів уточнені дані щодо попередніх втрат: 23 квітня загинув один український військовий. Він отримав важкі поранення на передовій і помер у лікарні у Бахмуті.

Нагадаємо, попередньо повідомлялося, що за підсумками 23 квітня загинули троє й й поранені шестеро бійців ЗСУ. Таким чином, кількість загиблих за суботу зросла до чотирьох.

Водночас Головне управління МОУ зафіксувало чергові втрати військовослужбовців 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корусів ЗС РФ, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп.

“24 квітня ц.р. загинуло троє та поранено дев’ятеро російських військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК, 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК та підрозділу колишніх Внутрішніх військ МВС Росії (Ясинувата, двоє поранених) із складу 128 спеціального моторизованого полку (Вороніж, Росія), переданих до створеної указом президента Росії Національної гвардії РФ.
24 квітня ц.р. до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна доставлені двоє загиблих (у районі н.п.Яковлівка), а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю – двоє поранених російських військовослужбовці”, – повідомила розвідка.

Читайте також:
Під Волновахою збили російський безпілотник

Командир “Десни”: ворог уже тут. Із безпілотниками на Чернігівщині борються зенітки

Генштаб вдруге за два дні повідомляє про тилову диверсію з безпілотниками (19.02.2016)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.