Росіяни в зоні АТО змінюють тактику ведення боїв, – розвідка

 

Противник змінює тактику вогневого ураження сил АТО. Зменшуючи кількість короткотривалих обстрілів, вогонь зосереджується на визначених ділянках з метою нанесення максимальних втрат. Такий висновок міститься у зведенні Головного управління розвідки Міністерства оборони України за 25 квітня.

При цьому окупаційні війська обстрілюють не лише позиції ЗСУ в безпосередній близькості, а й український тил на відстані кількох десятків кілометрів – як у найгарячіші періоди 2014 і 2015 років.

“24 квітня ц.р. на Слов’янському напрямку артилерією 1-го армійського корпусу (так звана “армія “ДНР”) було відпрацьовано знищення об’єктів сил АТО, розгорнутих в оперативно-тактичній глибині нашої оборони в районі н.п. Правдівка (20 км від лінії зіткнення)“, – повідомляє ГУР.

За висновком розвідки, для корегування вогню гаубиць “Мста-Б” калібру 152 мм (забороненого Мінськими угодами) та розвідки результатів вогневого ураження терористи залучали комплекс радіолокаційної розвідки “Зоопарк-1”.

Нагадаємо також, що 24 квітня російсько-терористичні війська на Донбасі застосували ще один новий для останніх місяців підхід до ведення бойових дій – скидання запалювальної суміші на тили ЗСУ із безпілотників.

Читайте також:
Візитка Яроша справді була знайдена бойовиками.
Правда про перший наступальний бій війни з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна