Обама: санкції проти Росії діятимуть до повного виконання Мінських угод

 

Президент США Барак Обама виступає за те, щоб санкції проти Росії були збережені до повного виконання нею Мінських угод. Про це Обама сказав під час виступу в німецькому Ганновері сьогодні, 25 квітня, повідомляє УНІАН.

“Після всього, що Європа пережила у XX столітті, ми не повинні допустити перекроєння кордонів за допомогою грубої сили у XXI столітті. З цієї причини ми повинні й надалі допомагати Україні у її реформах щодо покращення економіки та консолідації демократії і в модернізації її сил для захисту своєї незалежності.
Я хочу мати гарні відносини з Росією, і ми інвестували багато у добрі відносини з Росією, але ми повинні зберігати санкції чинними, поки Росія повністю виконає Мінські угоди, над якими канцлер Меркель, президент Олланд та інші працювали так наполегливо, щоб підтримати та забезпечити шлях для політичного вирішення цієї проблеми”, – наголосив Обама.

Президент США також назвав російську агресію кричущим порушенням суверенітету незалежної європейської держави Україна, яке руйнує бачення Європи як цілісної, вільної й мирної і загрожує прогресу, досягнутому з часу завершення холодної війни.

Напередодні на необхідності зберігати санкції проти Росії до врегулювання конфлікту на Донбасі Обама наголосив також під час спільної прес-конференції з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель.

Меркель, у свою чергу, закликала обидві сторони протистояння якомога швидше реалізувати Мінські домовленості.

“Ми спільно вживатимемо кроків для цього. Як у переговорах з українською стороною, так і насамперед з Росією”, – сказала Меркель.

При цьому канцлер Німеччини зауважила, що на сході України “досі немає стабільного режиму припинення вогню”, тому “ми мусимо активніше просуватися в політичному процесі”.
За словами Меркель, вона “детально обговорила” з Обамою подальші кроки, необхідні для досягнення цієї мети.

Барак Обама також привітав формування  в Україні нового уряду й закликав його “продовжувати політичні, економічні та енергетичні реформи, які можуть забезпечити прогрес для українського народу”.

Як повідомляла Новинарня, 25 квітня в Ганновері відбувається міні-саміт за участю президента США Барака Обами, канцлера Німеччини Ангели Меркель, прем’єр-міністрів Великої Британії та Італії Девіда Кемерона й Маттео Ренці, а також президента Франції Франсуа Олланда.

Серед головних тем саміту – ситуація в Україні, Сирії та Лівії, проблема міграції, спільні контртерористичні заходи тощо.

Читайте також:
Меркель і Олланд пообіцяли тримати санкції проти Москви до повного виконання “Мінська”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна