На виборах у Сербії перемогли “західники”, але й прихильники РФ не пасуть задніх

На позачергових парламентських виборах у Сербії, що відбулися 24 квітня, перемагає правляча Прогресивна партія прем’єр-міністра Александара Вучича. Такими є результати попереднього підрахунку голосів, повідомляє “5-й канал”.

Прогресивна партія, яка виступає за зближення з Євросоюзом і подальші реформи, набрала близько 50% голосів.

Друге місце посіла ліва Соціалістична партія, яка входить в нинішню правлячу коаліцію, третє – націоналістична Сербська радикальна партія Воїслава Шешеля, яка вимагає припинити переговори з Євросоюзом і переорієнтуватися на Росію.

Як писала Новинарня, нещодавно Міжнародний кримінальний суд у Гаазі виправдав Воїслава Шешеля за всіма пунктами звинувачення, зокрема щодо воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Сербія продовжить свій шлях до Євросоюзу. Ми намагатимемося прискорити цей процес. Тут не може бути жодних компромісів. Водночас, ми збережемо традиційну дружбу і зв’язки з Російською Федерацією, Китаєм та іншими країнами”, – заявив прем’єр-міністр Сербії Александар Вучич.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна