У МЗС Росії визнали, що понад сто їхніх “відпускників” – у в’язницях України

 

У міністерстві закордонних справ Росії заявили, що в Україні висунуто обвинувачення більш як 130 росіянам за участь у боях на Донбасі.
Як передає УНІАН, про це сказав на засіданні Ради федерації уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов.

“За нашими даними, понад 100 людей зараз російських громадян перебувають у в’язницях (в Україні). Більш як 130 російським громадянам пред’явлено звинувачення за політичними статтями у зв’язку зі збройним конфліктом у Донбасі”, – повідомив Долгов.

Водночас він визнав, що немає точних даних, скільки росіян перебувають в українських СІЗО і в‘язницях.
“Є різні оцінки, але, на жаль, перевірити це дуже важко, бо робота наших дипломатичних і консульських співробітників в Україні вкрай ускладнена через відсутність кооперабельності з боку української влади”, – сказав Долгов.

Варто зазначити, що кількома днями раніше один із колишніх ватажків російських терористів Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що Росія покинула напризволяще бойовиків із числа громадян РФ, затриманих на Донбасі українськими силовиками.

“Підступне й лицемірне невизнання російською владою участі росіян у цій війні стало візитною карткою, починаючи з укладення Мінської угоди – Мінська-1 і Мінська-2. Відповідно, російські люди, які опинилися в полоні чи виявилися політв’язнями тільки тому, що боролися за возз’єднання України з РФ, Новоросії з РФ, вони всі виявилися залишеними напризволяще”, – сказав терорист.

Раніше постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявляв, що в Україні “зникають безвісти” росіяни, які приїздять “провідати своїх родичів”.

Читайте також:
СБУ: З початку війни на Донбасі загинуло 1600 російських військових

ГПУ назвала кількість кримінальних справ, підозр і судових вироків російським окупантам

ГРУшникам оголосили вирок. Адвокати кажуть, що обмін на Савченко – справа ближчого часу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна