“Металіст” через борги втрачає місце в прем’єр-лізі

 

Харківський “Металіст”не зміг пройти ліцензування в Комітеті атестації Федерації футболу України і не отримав атестат, який дозволяє брати участь в прем’єр-лізі у сезоні 2016/17. Про це повідомляє сайт Sport Arena .

Через проблеми з фінансуванням ФК “Металіст” за кілька років назбирав безліч заборгованостей перед своїми футболістами і персоналом. Ці порушення викликали у харківського клубу труднощі з атестацією на наступний сезон. В результаті ФФУ вирішила не видавати “Металісту” атестат на участь в УПЛ в сезоні 2016 – 2017 років.

Таким чином, після закінчення поточного сезону харківський клуб втратить місце у вищому дивізіоні чемпіонату України.

“Металіст” може подати апеляцію такого рішення. Для цього у харків’ян є 10 днів.

За даними ЗМІ, “Металіст” має близько $25-30 млн. заборгованості. Крім того, клуб має низку позовів не тільки в спортивних інстанціях (Палата суперечок ФФУ і Спортивний арбітражний суд Лозанни), а й фігурує в справах  адміністративних і правоохоронних органів. До цього призвело управління клубом нинішнього президента ФК Сергія Курченка та його соратників.

Наприкінці 2012 року харківського бізнесмена Олександра Ярославського змусили продати “Металіст” Курченкові, близькому до уряду Януковича-Азарова. У тому сезоні команда вперше здобула срібні медалі чемпіонату України. Однак незабаром почався спад, Курченко після Майдану втік з України, обмежив фінансування клубу, і зараз “Металіст” йде на 1о-му місці ЧУ (серед 14 команд). У квітні харків’яни програли “Шахтарю” 1:8, а “Дніпру” – 0:5.

У вересні 2015 року Ярославський сказав журналістам, що розглядає можливість викупу клубу. Нещодавно він заявив, що вирішив дочекатися краху “Металіста” , перед тим як робити кроки з його повернення.

Читайте також:
ГПУ склала “младоолігарху” Курченку підозри за афери з пальним і банками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна