Глави МЗС 12 країн Євросоюзу закликали швидше надати Україні безвізовий режим

 

Міністри закордонних справ країн Північної Європи, Балтії та Вишеградської групи заявили про необхідність без зволікання надати право безвізового в’їзду в ЄС громадянам України і Грузії.

Про це йдеться в спільній заяві міністрів після зустрічі в латвійській Юрмалі, повідомляє “Європейська правда”.

Глави МЗС підтвердили готовність продовжувати надавати підтримку реалізації договорів про асоціацію з Україною, Грузією і Молдовою, а також наголосили на необхідності розвитку співробітництва з іншими країнами Східного партнерства.

“Міністри відзначили необхідність без зволікання надати безвізовий режим Грузії та Україні”, – йдеться в заяві.

У нараді міністрів закордонних справ взяли участь глави зовнішньополітичних відомств 12 країн – Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Естонії, Латвії, Литви, Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини.

Як писала Новинарня, 20 квітня Єврокомісія оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця, а після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою Євросоюзу.

Виходячи з цього графіку, рішення про безвізовий режим України з ЄС набуде чинності не ранше літа, орієнтовно – в липні.

Читайте також:
Українці купують паспорти Молдови, щоб їздити в ЄС без віз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна