У ЗСУ четверо поранених. У бойовиків за останні дні 10 убитих і 13 поранених, – ГУР

 

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, 20 квітня, не загинув жоден український військовослужбовець, але четверо бійців ЗСУ отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, наші військові були поранені під Авдіївкою.

Нагадаємо, за минулу добу штаб АТО загалом зафіксував 33 обстріли.
Найгарячіше на Донецькому напрямку було саме “в районі оборони Авдіївки, де ворог використав проти наших підрозділів міномети обох калібрів, додавши вогонь із гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї”.

У свою чергу Головне управління розвідки Міноборони України зібрало й оприлюднило відомості щодо втрат так званих “армій ДНР і ЛНР” – 1-го і 2-го армійських корпусів. Відповідно до цієї інформації, за останні три дні бойовики втратили десять осіб убитими і мають 13 поранених.

За повідомленням ГУР, “зафіксовано чергові втрати військовослужбовців 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп:

  • 18 квітня ц.р. під час виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи у районі н.п. Зайцеве загинуло п’ятеро і поранено дев’ятеро російських військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ;
  • 20 квітня ц.р. загинув один військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК і один військовослужбовець 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), а також поранено одного військовослужбовця 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ;
  • 20 квітня ц.р. до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено тіла трьох загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю – трьох поранених російських військовослужбовців зі складу розвідувального підрозділу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК ЗС РФ”.

Також розвідка має інформацію про факти масового звільнення військовослужбовців із частин та з’єднань окупаційних військ “з огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів”.

“Встановлено, що 19 квітня ц.р. виказали недовіру командиру батальйону та написали рапорти на звільнення з військової служби з подальшим поверненням до Росії 19 військовослужбовців 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
З початку березня під Авдіївкою знищено понад сто бойовиків, – ГУР

ГУР: Із Донбасу в Росію вивезли 38 убитих найманців. На їх місце агітують місцевих зеків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна