Чорновол: Керівника черкаської поліції знищили, щоб відбілити “регіонала”-вбивцю

 

Тетяна Чорновол
журналіст, народний депутат України від фракції “Народний фронт”

(FB)

Василь Сергієнко – загиблий «самооборонівець» з Небесної сотні. Його викрали, катували і вбили садисти одного з ескадронів смерті, що знищували Майдан. Його страшно били по голові та різали ножем аж до смерті.

Василь Сергієнко 1

Побратими з «Самооборони» знайшли його понівечене тіло в лісі під Корсунем. Як це не сумно, але вбивство сталося вже після перемоги Майдану та повернення Василя в рідний Корсунь. Підозра, щодо замовлення зразу впала на організатора корсунських «тітушок» – тодішнього депутата Партії регіонів Геннадія Бобова. Адже Василь Сергієнко активно виступав проти Бобова, боровся проти незаконного захоплення цим аграрним магнатом земель в Корсунському районі.

Пустовар

Після призначення на посаду керівника Черкаського обласного УМВС Владислава Пустовара він принципово взяв під особливий контроль розслідування цього вбивства. В результаті, якщо говорити про злочини проти Майдану, це одна з небагатьох справ, яка була передана в суд. В результаті, коли на лаві підсудних опинилися виконавці, коло звузилося навколо замовника Геннадія Бобова.

Зараз в Черкасах триває суд. Перші свідки вже заговорили, на суді вже пролунало прізвище Бобова.

Щоб «не посипалися» інші свідки, була вчинена показова розправа над головним локомотивом в цій справі – в.о. начальником ГУНП в Черкаській області Владиславом Пустоваром.

Читайте також:
Голову черкаської поліції затримали на хабарі за переатестацію

Мені відомо, що Геннадій Бобов бігав по високих кабінетах та лив крокодилячі сльози, мовляв, він не вбивав і пропонував золоті гори, щоб «поховати справу».

Я маю підстави вважати, що він, нарешті, знайшов посібника, щоб «виплисти» та помстися принциповому генералу міліції.

А тепер конкретика.

Тіло вбитого Сергієнка було знайдено у Виграєвському лісі , неподалік бази відпочинку “Модус”, що належить ТОВ “Олімпія”, одним з засновників якої є ТОВ “Панда”. В офіційній біографії Бобова, що висить на сайті ВР вказано, що з посади гендиректора «Панди» Бобов пройшов у парламент.

Відомо, що на базі незаконно збудовано кілька дерев’яних будинків, в одному з яких час від часу мешкає син Бобова (він дав покази про це у справі вбивства Василя Сергієнка).
На цій же базі Бобов розміщав свій ескадрон смерті, кілька осіб якого зараз сидять на лаві підсудних у справі Сергієнка.

Ці особи потрапили в коло підозрюваних правоохоронцями з самого початку. Зразу після Майдану вони зникли. Але пізніше знову з’явилися на базі Бобова, це було під час виборів у ВР і Бобов очевидно вирішив, що йому потрібна силова підтримка.

Тоді ж правоохоронці організували «прослушку» виконавців. І вони попалися. Їх взяли на місці злочину. Ескадрон смерті виїхав на «дєло» – спалювати сільськогосподарську техніку конкурента Бобова родину фермерів Приходьків. Коли «тітушок» взяли, в їх автомобілі було знайдено каністри бензину та гранати для знищення техніки, тому авто було вилучено.

При огляді авто були знайдені плями крові, ДНК-аналіз показав, що це кров вбитого Сергієнка.

Тітушки Бобова поїхали «на дєло» на тому ж автомобілі на якому вивозили тіло вбитого Сергієнка!!!

Фермер Приходько на суді свідчив, що нинішній гендиректор «Панди», зляканий взяттям вбивць, запевняв його, що до вбивства він не причетний та розправу над родиною Приходьків йому замовляв Бобов.

Міліція провела обшук на базі “Модус”, під час якого було знайдено 2 автомати АКМС 74-У, з числа тих 400-от автоматів, що були видані тітушкам у Києві під час Майдану в лютому 2014року. Тобто у цих автоматів київська «реєстрація», саме вони пропали з Богомольця після подій на Майдані.

Тобто очевидно, як коло стиснулось навколо Бобова.

В якийсь момент до мене надійшла тривожна звістка, що справу від Пустовара забирає генпрокуратура. Це могло означати, що Бобов домовився поховати справу.

Тоді я виступила публічно, і це мало один позитивний ефект.

Серед вбивць Василя це спричинило паніку, в телефонних розмовах, які переслуховували оперативники один з вбивць, Фьодоров, почав говорити на цю тему. Тепер ця розмова серед доказів в матеріалах справи, які розглядає суд.

Як бачите, достатньо доказів, щоб свідки та виконавці «посипалися» і дали покази на замовника.

Тому була вчинена розправа над людиною на якому трималося це резонансне розслідування, щоб залякати свідків, які можуть дати покази проти Бобова.

Був знищений Владислав Пустовар. Не фізично, на щастя. Його знищили як правоохоронця.

Він зараз відсунутий від керівництва поліцією, бо звинувачується в дачі хабаря заступнику голови Нацполіції в розмірі 2 тисячі доларів та талонів на бензин.

 

Я, звичайно, не свідок, не знаю, що було насправді. Пустовар розповідає, що його викликали в Київ, він зайшов в кабінет, на столі 2 тисячі доларів та бензинові талони, генералу одягнули кайданки.

хабар Пустовар

Знов таки повторю, я свічку не тримала. Проте я не вірю в хабар такого рівня від генерала керівника обласної міліції для заступника керівника Нацполіції в розмірі …2 тисячі доларів.

Мені здається це організоване шоу, і розправа на замовлення Бобова.

Я знаю, Бобов ходив до багатьох та обіцяв золоті гори. І мені здається, що він знайшов з ким «домовитися». І думаю, що тут мова не йде про 2 тисячі доларів.

І ще, до цього скандалу, я мала розмову з представниками поліції, які мені розповідали, що ключова фігура в Нацполіції не Хатія Деканеїдзе, а керівник внутрішньої безпеки Георге Грігалашвілі. Тому що, якщо ти з чимось не згоден, тоді на тобі піаряться, як на «хабарнику» від якого героїчно очищують систему.

До речі, коли створювалися добровольчі батальйони МВС, тодішнє керівництво держави бійцям давали гарантії, що вони стануть основою нової поліцій. Зараз це вже система: міліціонери, що пройшли АТО не проходять співбесіди, без вказання причин, не проходять «переатестацію» в нову поліцію, їх просто викидають на вулицю, викидають «по суті» в кримінал.

Коли ж комітет нацбезпеки і оборони зробив звернення до Хатії Деканеїдзе з цією проблемою, вона нам відповіла, по-суті словами: «не ваше собаче діло».

Тепер я розумію чому добровольців рубають. Тому, що «варягам» потрібні «гвинтики». А не люди з активною державницькою позицією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна