Бойовики стали менше стріляти великими калібрами

 

За минулу добу, 20 квітня, незаконні збройні формування 33 рази відкривали вогонь по силах АТО на Донбасі. Таку статистику сьогодні вранці оприлюднила прес-служба штабу антитерористичної операції.
Із наведених цифр можна зробити висновок, що з нагоди чергового раунду переговорів у Мінську бойовики дещо стримують активність на лінії розмежування.

Нагадаємо, днем раніше було зафіксовано 23 обстріли, 18 квітня – 46, 17 квітня йшлося про 79 обстрілів, а минулого тижня – понад сотню.

Учора загалом 9 обстрілів було здійснено бойовиками зі зброї великого калібру, зазначили в штабі.

“Нехтуючи Мінськими домовленостями, бойовики наносили вогневі удари з мінометів калібру 120 мм в напрямку Попасної, а з мінометів калібру 82 мм – по українських укріпленнях біля Зайцевого.
Гаряче знову було в районі оборони Авдіївки, де ворог використав проти наших підрозділів міномети обох калібрів, додавши вогонь із гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї”, – ідеться в повідомленні.

Серйозний натиск бойовиків доводиться стримувати і в Мар’їнці, де НЗФ 14 разів застосовували “весь арсенал зброї, серед якої й міномети калібру 82 мм”.

Також активність ворог проявляв на напрямках Широкиного, Водяного, Березового, Красногорівки, шахти “Бутівка”, Щастя та Новозванівки.

“За вказаний період сили антитерористичної операції 14 разів відкривали вогонь у відповідь на найбільш загрозливих напрямках зближення противника”, – інформує штаб АТО.

Читайте також:
Армія “ДНР” готується до 9 травня:
наступ на “сіру зону”, ремені з лінолеуму, жіночі рукавички

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна