В АТО – затишшя, але в нас троє загиблих і п’ятеро поранених

 

Впродовж минулої доби, 19 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції настало відносне затишшя. Водночас за добу троє українських військовослужбовців загинули, п’ятеро отримали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.
За його словами, всі втрати зафіксовані на Донецькому напрямку.

Всього впродовж минулої доби зафіксовано 23 обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-терористичних військ – вдвічі менше, ніж напередодні. “Зокрема 11 із них – зі зброї забороненої Мінськими домовленостями”, – ідеться у доповіді штабу АТО.

“Активність гібридних бандитських формувань зафіксована на Донецькому та Маріупольському напрямках. Вогневі удари з мінометів калібру 120 мм загарбники нанесли в напрямку наших опорних пунктів поблизу Авдіївки і шахти “Бутівка”. А з калібру 82 мм – в районах Ленінського, Опитного, Широкиного, Майорського, Бердянського та Мар’їнки”, – зазначено в повідомленні.

Порівняно найбільшу кількість обстрілів противник здійснив саме в напрямку Мар’їнки, де, окрім мінометів,  бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Всього в цьому населеному пункті здійснено 6 обстрілів.

“З метою протидії ворогу сили АТО змушені були 9 разів відкривати вогонь у відповідь, аби не допустити зближення бойовиків на небезпечну відстань з напрямків Саханки, Трудівського та Безіменного”, – повідомили в штабі.

Головне управління розвідки Міноборони України інформує про чергові втрати військовослужбовців 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ – так званих “армій ДНР і ЛНР”, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп.
19 квітня загинув один військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК, а також поранено по одному військовослужбовцю 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

“З огляду на збільшення кількості російських військовослужбовців, які не бажають приймати участь у воєнних злочинах російської влади на Україні, командування ЗС РФ продовжує активне залучення підрозділів, особовий склад яких набраний переважно із народів Північного Кавказу.
19 квітня ц.р. до складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК прибув черговий російський підрозділ, укомплектований переважно вихідцями із Дагестану та Чечні. Встановлено персональні дані одного з військовослужбовців цього підрозділу: Алібатиров Іслам Рамазанович, 18.07.1985 р.н.”, – повідомляє розвідка.

Читайте також:
Інформаційний бардак: як народжуються чутки про поразки в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна