Керченський міст окупантів відтермінувався й подорожчав

 

Російська компанія “Стройгазмонтаж” близького до Путіна олігарха Аркадія Ротенберга відзвітувала перед Росавтодором про виконання проектних та вишукувальних робіт за контрактом на будівництво Керченського мосту з Росії в окупований Крим. Про це повідомляє РБК з посиланням на портал держзакупівель РФ.

Згідно з документом, сам лише проект мосту коштував російському бюджету 50 мільйонів доларів.
Росавтодор прийняв роботи в підрядника 31 березня, за майже півтора місяці після того, як проект отримав позитивний висновок російської Головдержекспертизи.

Гроші за проект “Стройгазмонтаж” отримав ще 2015 року як аванс. Тоді російська влада перерахувала підряднику 745 мільйонів доларів.

Весь проект коштує 3,48 мільярда доларів – при тому що раніше його вартість оцінювалася в $3,2 млрд.

У 2016 році планується витратити 1 мільярд доларів, у 2017-му – 910 мільйонів, 2018 року – 620 мільйонів доларів, 2019 року – 200 мільйонів доларів.

Зазначається, що проектна довжина мосту складе 19 кілометрів.
Автомобільна дорога буде чотирисмуговою з максимальною швидкістю руху – 120 км/год. Пропускна здатність – до 40 тисяч автомобілів на добу.
Максимальна швидкість руху по двоколійній залізниці складе 160 км/год.

Росія почала будувати транспортний перехід до окупованої території ще в 2014 році. Споруда є стратегічно важливою, адже забезпечить сухопутне сполучення півострова з Росією.
Це будівництво порушує двосторонні домовленості Росії й України про те, що дві держави мають спільно вирішувати питання, які стосуються діяльності у внутрішніх водах обох країн.
Спорудженню мосту також заважають природні умови, зокрема нестабільна поверхня морського дна в Керченській протоці.
Спочатку дедлайн будівництва мосту був запланований на 18 грудня 2018 року. Однак нещодавно термін завершення робіт перенесли на кінець 2019 року.

Читайте також:
Юристи підказали українській владі три способи,
як зупинити будівництво Керченсього моста до РФ

“Ювілейний” візит Путіна на “місце злочину” в Крим. МЗС України висловило протест

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна