Будинок Фірташа в Австрії обшукали на запит Німеччини

 

У віденському будинку українського олігарха Дмитра Фірташа провели обшук на запит Німеччини. Про це на своїй сторінці у “Твіттері” повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

“У віденському будинку Фірташа пройшли обшуки. Тривали 3 години. Судячи зі всього – нова підозра. Цього разу з Німеччини, а не з США”, – написав дипломат.

Обшуки провела прокуратура з питань економічних злочинів та корупції, з керівництвом якої зустрічалися тиждень тому директор НАБУ Артем Ситник та заступник Генпрокурора – спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький – про це інформує “Українська правда” з посиланням на своє джерело.

Обшук проходив також за участі міністерства внутрішніх справ, міністерства юстиції та федерального кримінального відомства.

Адвокат Фірташа Дітер Баумдофер у коментарі австрійському телебаченню заявив, що його підзахисний є свідком, а не обвинуваченим в слідчих діях, які проводила поліція Австрії в його будинку.

Згідно з цією інформацією, ніяких звинувачень Дмитру Фірташу не висунуто. За словами адвоката, його клієнт співпрацює з органами австрійської юстиції.

Як відомо, близький до правлячих кіл РФ мільярдер-газотрейдер із “Росукренерго” Дмитро Фірташ перебуває під слідством США за підозрою у спробі підкупу індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток титану. Навесні 2014 року його арештували в Австрії, де зареєстровані фірми Фірташа.
21 березня 2014 року вищий земельний суд Відня відмовився екстрадіювати Фірташа в Штати й ухвалив звільнити затриманого мільярдера з-під варти під рекордну для Австрії внесену заставу на суму 125 мільйонів євро і зобов’язання не залишати територію Австрії на час розгляду справи про екстрадицію. Сторона обвинувачення подала апеляцію на це рішення.
Фірташ звернувся в Конституційний суд Австрії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна