Армія “ДНР” готується до 9 травня: наступ на “сіру зону”, ремені з лінолеуму, жіночі рукавички

 

Окупаційні адміністрації окремих районів Донецької й Луганської областей готуються до святкування Дня Перемоги Радянського Союзу над фашистською Німеччиною (71-ша річниця). За повідомленнями української розвідки, терористи планують, з одного боку, активізувати бойові дії проти Збройних сил України та, можливо, захопити нові території, з іншого – провести урочисті паради.

“Командування російських окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою – демонстрація сили та “значних здобутків” у створенні збройних формувань т.зв. ДНР. Розглядаються варіанти проведення бойових дій наступального характеру на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. “сірій зоні” на Маріупольському напрямку”, – зазначено у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України від 20 квітня.

Для посилення пропагандистського ефекту передбачається здобути перемоги на фронті під час перебування в “ДНР” представників іноземних проросійських рухів та партій, запрошених для участі у травневих святах, інформує розвідка.

За даними ГУР, щоб не зірвати проведення військового параду та утримати криміногенну обстановку в місцях проведення урочистостей, в ОРДО віддано наказ притримати виплату грошового утримання до кінця травня.

“З огляду на відсутність елементів парадної форми одягу, для виготовлення парадних поясних ременів в терміновому порядку закуплено білий лінолеум, а замість дефіцитних чоловічих пальчаток білого кольору військовослужбовцям видано жіночі”, – ідеться в повідомленні.

“З метою масового залучення місцевих мешканців передбачається видача продуктових наборів з основним “делікатесом” – китайською гречкою – та парадної атрибутики (російських прапорців, георгіївських стрічок, транспарантів с портретами колишніх та сучасних “вождів”), доставка яких з території Росії запланована на 21 квітня ц.р. черговим гуманітарним конвоєм. Головною умовою отримання продуктового набору є участь в “массовці””, – дізналася українська розвідка.

Читайте також:
Альтернатива київським копам: у”ДНР” запустили академію “сепарської поліції”.
ФОТО, ВІДЕО, ПЛАГІАТ

Бойовики “ДНР” залишилися без кількох тисяч кондомів – контрабанду зупинила СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна