ЄС може додати запобіжники в безвізовий режим для Туреччини, України та ін.

 

Європейський Союз планує додати особливі умови до угод щодо запровадження безвізового режиму з Україною, Туреччиною, Грузією і Косовом.
Про це повідомляє німецьке видання Die Welt з посиланням на джерела в дипломатичних колах ЄС.

Кілька країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Франція, наполягають на укладенні в липні особливої угоди про лібералізацію візового режиму зі згаданими країнами, яка відрізнятиметься від попередньої практики.

“Ця угода включатиме так званий пункт про відтермінування дії, який активуватиметься у тому випадку, якщо Туреччина не дотримуватиметься закріплених раніше домовленостей, таких як належне повернення біженців з Греції, достатній захист біженців, котрі цього потребують, або дотримання прав людини”, – сказав співрозмовник видання.

Він додав, що такий пункт угоди, у разі ухвалення, може відносно швидко забезпечити скасування вже запровадженого безвізового режиму.

За даними Die Welt, подібні пункти про відтермінування хочуть застосувати до угод про візову лібералізацію також з Україною, Грузією та Косовом.

Остаточного рішення поки що не ухвалили, однак воно очікується найближчим часом. Цю тему мають інтенсивно обговорити на полях зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Люксембурзі 21 квітня.

Читайте також:
Брюссель: Україна зробила потрібні кроки для безвізового режиму.
Фінальне рішення – 10 червня

Для схвалення безвізового режиму для України достатньо 55% голосів членів ЄС

Готуємося до безвізового режиму. Як це працює в Молдові й Боснії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна