Нардепи зібрали 5 млн. грн., щоб “викупити” з-за ґрат мера Вишгорода

 

За міського голову Вишгорода Київської області Олексія Момота, якого взяли під арешт у справі про отримання хабара в особливо великому розмірі, внесено заставу в розмірі 5 млн грн.
Про це в соцмережі повідомив голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган.

За словами Горгана, 2 млн. 585 тис. грн. внесла дружина народного депутата із депутатської групи “Воля народу” Ярослава Москаленка, 1 млн. 400 тис. грн. – позафракційний нардеп Юрій Дерев’янко (лідер партії “Воля”, до якої входить Момот), 1 млн. грн. – Сергій Костирко (трест “Південатоменергобуд”), 15 тис. грн. – “небайдужі жителі Вишгорода через рахунок дружини вишгородського мера Марини Момот”.

“Олексія Момота згідно ухвали суду повинні звільнити протягом одного дня з моменту отримання документа з відміткою банку, що підтверджує внесення коштів на рахунок. Документи адвокати вже везуть в установу, де він зараз утримується”, – зазначив голова Вишгородської РДА.

Як відомо, Олексія Момота затримали 14 квітня. За повідомленням прес-центру СБУ, Момот разом із чотирма спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 200 тис. євро, а також приміщення загальною площею 2 800 кв. м вартістю понад 700 тисяч євро. У разі сплати хабара Момот нібито обіцяв не перешкоджати будівництву.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн. грн. Мер заявив, що не має таких грошей, а обвинувачення проти нього сфабриковано. Суд супроводжувався проплаченим пікетом проти Момота.

Читайте також:
СБУ “пов’язала” на хабарі голову райадміністрації Київщини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна