Мера Вишгорода, який вимагав хабар майже 1 млн. євро, арештували на два місяці

 

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід міському голові Вишгорода Олексію Момоту – арешт на два місяці з можливістю внесення застави розміром 5 млн. грн. Про це повідомляє телеканал “112 Україна”.

Адвокати заявили, що таких грошей у їхнього підзахисного немає, і вони подаватимуть апеляцію. За словами захисників, СБУ не вилучала в Момота грошові кошти, що становили хабар, а керувалися лише свідченнями третьої особи.

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Момоту тривало два дні й переривалося через активність різних груп мітингувальників, що були присутні також у залі суду, – як супротивників, так і прихильників вишгородського мера.
Було очевидно, що значна частина пікетувальників були проплачені, зокрема противники Момота.

Нагадаємо, працівники прокуратури Київської області спільно з ГУ СБУ в Києві та області 14 квітня затримали мера Вишгорода Олексія Момота в його робочому кабінеті, звинувативши в отриманні першої частини хабара. За повідомленням прес-центру СБУ, Момот разом із чотирма спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 200 тис. євро, а також приміщення загальною площею 2 800 кв. м вартістю понад 700 тисяч євро. У разі сплати хабара Момот обіцяв не перешкоджати будівництву.

З цього приводу відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі).

Олксій Момот (1080 р.н.) обраний мером Вишгорода в жовтні 2015 року від партії “Воля” з незначною перевагою в отриманих голосах. Свого часу він був двічі засуджений за крадіжку з проникненням – у 1997-му і 1998 роках (спочатку – на три роки з відстрочкою виконання вироку на два роки, а потім, за такою самою статтею, – на п’ять років). Вийшов на волю в листопаді 20-1 року за амністією. Наразі його судимості погашені.

Читайте також:
СБУ: суддя Вищого госпсуду затриманий за отримання великого хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна