В Японії тривають землетруси на острові Кюсю, де стоїть єдина діюча АЕС

 

У Японії триває серія землетрусів. У результаті нових сильних поштовхів, що сталися в ніч на суботу, 16 квітня, о 01:25 за місцевим часом, загинуло щонайменше 19 людей.
Магнітуда землетрусу сягала 7,3 бала, повідомляє Kyodo.

Загалом за останні два дні в Японії нарахували понад 230 підземних поштовхів, усі – в префектурах Кумамото й Оїта (острів Кюсю).

Один із перших сильних поштовхів, магнітудою близько 6,5 бала, стався приблизно за добу до сьогоднішнього землетрусу. Загальна кількість загиблих у результаті цих землетрусів сягнула 34 осіб.

Єдина активна наразі в Японії атомна електростанція також розташована на острові Кюсю. При цьому офіційні особи запевнили, що два реактори АЕС продовжують роботу без позаштатних ситуацій.

Японія-землетрус2

Фото АР

Зі своїх будинків у префектурі Кумамото евакуйовано близько 92 тисяч людей, сотні тисяч домогосподарств залишаються без електроенергії, газу та води.

Аеропорт на острові Кюсю тимчасово закрито. Хоч злітно-посадкова смуга пошкоджена несильно, але в будівлі терміналу частково завалилася стеля. Усі рейси на 16 квітня скасовано, про роботу аеропорту в наступні дні рішення ухвалюватимуться окремо.

На залізницях призупинено рух суперекспресів Кюсю-сінкансен.

У постраждалому регіоні тривають рятувальні роботи. За прогнозами метеорологів, їх можуть ускладнити сильні зливи, які прогнозують на південному заході Японії з вечора суботи.

Нагадаємо, найпотужніший землетрус останніх років стався в Японії 11 березня 2011-го. Тоді підземні поштовхи магнітудою 9-9,1 спричинили цунамі, в результаті якого сталася аварія на АЕС “Фукусіма”. Це призвело до забруднення великої території радіоактивними речовинами.
Тоді загальна кількість жертв землетрусу, цунамі та радіації сягнула майже 20 тисяч осіб.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна