РФ продовжує військові провокації біля кордону України і в Криму

 

Російські збройні сили продовжують провокаційні заходи поблизу кордонів України та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, з 15 квітня на полігоні у районі мису Опук (65 км на схід від Феодосії) проводиться тренування з управління ракетними ударами та вогнем артилерії з бойовою стрільбою артилерійських підрозділів з’єднань та частин берегових військ Чорноморського флоту ЗС РФ.

У тренуванні беруть участь понад 800 військовослужбовців та 200 одиниць військової техніки зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь), 8-го артилерійського полку (Сімферополь), 126-ї окремої бригади берегової оборони (Перевальне), 15-ї окремої берегової ракетно-артилерійської бригади (Севастополь). Контроль за проведенням заходів здійснює командувач ЧФ РФ, адмірал Олександр Вітко.

А 11-15 квітня на військовому полігоні в районі села Афанасїївка, за 10 кілометрів від державного кордону України, було проведено тактичні навчання з бойовою стрільбою збройних формувань самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки.

За інформацією українських розвідників, участь у цих навчаннях взяли близько 400 військовослужбовців зі складу окремих мотострілецьких бригад із Тирасполя, Бендер, Рибниці та Дубоссарів, а також 1-ї окремої артилерійської зенітної бригади (Тирасполь) та 1-го окремого танкового батальйону (Володимирівка).

Як писала Новинарня“, з наближенням засідання Ради Росія–НАТО, яке відбудеться 20 квітня в Брюсселі, РФ розгорнула комплексну повітряну розвідувально-ударну операцію в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
Відкладене фінансування. “Поки Росія насичує Крим зброєю, а не інвестиціями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна