Окупаційна прокуратура в Криму розслідує створення батальйонів кримських татар

 

В окупованому Росією Криму прокуратура почала попереднє слідство за фактом створення батальйону кримських татар “Аскер”.
Про це заявила підконтрольна РФ прокурор Криму Наталія Поклонська, пише РІА “Новості” – Крим”.

За словами Поклонської, зібрані матеріали долучать до вже порушеної кримінальної справи щодо формування кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана.

“Вже перевіряються інші факти створення та функціонування аналогічних формувань. Якщо будуть зібрані докази, то органами попереднього слідства будуть прийняті відповідні рішення”, – заявила Поклонська.

Читайте також:
Окупанти в Криму зупинили діяльність “екстремістського” Меджлісу

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що створення батальйону кримських татар у Херсонській області на адміністративному кордоні з анексованим Кримом дозволить посилити українську присутність в регіоні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна