Бойовики дещо заспокоїлися, не чіпали Зайцеве, не працювали снайпери

 

Інтенсивність обстрілів українських позицій в зоні АТО з боку незаконних збройних формувань дещо знизилася. За минулу добу, 15 квітня, зафіксовано 61 обстріл, при тому що напередодні, в найгарячіший день за останні вісім місяців, йшлося про більш ніж 100 обстрілів. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

Він зазначив, що 15 квітня не зафіксовано жодного порушення режиму тиші біля Зайцевого, де впродовж попередніх тижнів тривали постійні обстріли. Натомість і надалі майже в цілодобовому режимі тривають мінометні обстріли промзони Авдіївки.

Протягом доби в зоні проведення АТО жоден український військовослужбовець не загинув, двоє дістали поранення, повідомив полковник Лисенко. За словами речника, поранення бійці дістали в районі Авдіївки.

“Найважче тримати оборону було в районах Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки та Тарамчука. Саме сюди незаконні збройні формування з мінометів калібрів 120-мм та 82-мм скерували більше ста мін. А в напрямку Сокольників та Березового ворог використовував БМП та протитанкові ракетні комплекси”, – про це йдеться в ранковому повідомленні прес-центру штабу АТО за підсумками минулої доби.

Під обстрілами противника зі зброї менших калібрів опинилися опорні пункти українських захисників поблизу Новотроїцького, Широкиного, шахти “Бутівка”, Станиці Луганської, Кримського, Гранітного, Луганського та Щастя.

Андрій Лисенко вказав на те, що 15 квітня з боку бойовиків не працювали снайпери.

“З метою утримання займаних позицій українські військові 15 разів відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів”, – повідомив штаб АТО.

Читайте також:
ОБСЄ: Кількість порушень режиму тиші на Донбасі обчислюється тисячами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна