Підозрюваний у видачі зброї “тітушкам” знову за ґратами

 

Підозрюваний у видачі зброї зі складів МВС “тітушкам” під час Революції Гідності Ростислав Заворотний знову за ґратами. Про це сьогодні повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

“13 квітня 2016 року Святошинським районним судом міста Києва взято під варту в залі суду та поміщено до Лук’янівського слідчого ізолятора Р. Заворотного, який обвинувачується у вчиненні тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням разом з «тітушками» на складах МВС України понад 150 автоматами та майже 48 тис. набоїв. Судом взято до уваги доводи прокурора, який переконав суд у доцільності обрання такого суворого запобіжного заходу”, – інформує ГПУ.

У відомстві нагадують, що в ході судового розгляду обвинувального акту Заворотний був звільнений із СІЗО 27 березня внаслідок закінчення строку дії тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що для Ростислава Заворотного 26 березня закінчувався термін утримання під вартою, і цей термін не був продовжений. Печерський і Святошинський районні суди Києва майже три місяці передавали справу один одному, відзначаючи підсудність.
Субота 26 березня була єдиним днем, коли суддя Святошинського суду Вікторія Жмуть могла розглянути цю справу і продовжити утримання під вартою Заворотного, але вона відмовилася працювати в суботу.

Читайте також:
Судді мають відповісти за те, що єдиний затриманий
у “справі про зброю проти Майдану” вийшов з СІЗО

Справа про видачу “тітушкам” під час Майдану 400 автоматів МВС пішла до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна