Мера Вишгорода від партії “Воля” затримали на сумарному хабарі в 1 млн. євро

 

Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі міського голову одного з районних центрів Київської області.

“Здирник вимагав один мільйон євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та нестворення перепон під час забудови мікрорайону”, – йдеться в повідомленні прес-центру в СБУ.

Сторінка “Євромайдан” у “Фейсбуці” уточнила, що йдеться про мера Вишгорода Анатолія Момота, який представляє партію “Воля”.

Чотирьох посередників мера правоохоронці затримали у центрі Києва, коли вони перераховували у відділенні одного з банків першу частину хабара у розмірі 200 тисяч євро. Ще одного посібника співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області взяли в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 кв. м вартістю понад 700 тисяч євро.

Мера міста співробітники СБУ затримали у його службовому кабінеті після передачі грошей та документів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Тривають невідкладні слідчі дії.


 

Читайте також:
СБУ “пов’язала” на хабарі голову райадміністрації Київщини. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна