АТО: 80 обстрілів, бойовики другу добу гатять із 152-мм ствольної артилерії

Протягом минулої доби, 13 квітня, бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі 80 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

“Зокрема, 28 обстрілів відбулося з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм в районах Майорська, Пісків, Зайцевого та Трьохізбенки. Найбільше зусиль ворог спрямував по захисниках України в Авдіївці. А в напрямку оборони Опитного по опорних пунктах сил АТО було здійснено обстріл одночасно зі ствольної артилерії калібру 152 мм, мінометів різних калібрів та БМП”, – зазначено у зведенні.

Варто зазначити, що застосування бойовиками 6-дюймової (152,4 мм) ствольної артилерії, забороненої Мінськими угодами, фіксується в АТО другий день поспіль.
Учора, нагадаємо, повідомлялося загалом про 87 обстрілів.

Порушуючи режим тиші, незаконні збройні формування використовували різну зброю проти укріплень ЗСУ також поблизу Мар’їнки, шахти “Бутівка”, Світлодарська, Золотого, Луганського і Верхньоторецького.

За вказаний період військовослужбовці ЗСУ змушені були 12 разів відкривати вогонь у відповідь (учора – 25).

“Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається цілком контрольованою Збройними силами України”, – зазначають у штабі.

Читайте також:
Розвідка показала розмір відкатів та розкрадань російських вливань у “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.