Сім днів сухого голодування: після крапельниці Савченко стало краще

 

Надія Савченко, яка 6 квітня почала сухе голодування, почувається порівняно краще, ніж у неділю. Про це сьогодні, 13 квітня, в соціальній мережі повідомив адвокат українки Ілля Новіков.

“Я зараз бачився з Надією Савченко. Після крапельниці в неділю вона почувається краще. Краще – тільки тому, що на вихідних було зовсім погано”, – розповів Новіков близько 15:99 у середу.

“Зараз у неї, крім загальної слабкості, аномальні реакції – мерзнуть руки і жар по всьому тілу. Зате кров розріджена до нормальних значень. 10 квітня на тлі зневоднення аналізи показали якусь позамежну густоту, несумісну з життям”, – зазначив адвокат.


 

Нагадаємо, 11 квітня стало відомо, що на тлі крайнього погіршення самопочуття через зневоднення Надія Савченко в неділю допустила до себе російських лікарів і прийняла крапельницю з глюкозою.
“На це я погодилася, і це стане перепусткою для консулів України, яких вже тиждень до мене не пускають, і для українських лікарів”, – написала тоді з Новочеркаського СІЗО незаконно засуджена в РФ українська військова.

Ілля Новіков після візиту до Надії 13 квітня також повідомив, що керівництво ізолятора “після паніки і накачування згори вперше за півтора року видало їй недозволений другий матрац і дуже хоче перевести її від гріха в лікарню”.
“Надія поки не погоджується, вимогу щодо допуску українських медиків не знімає”, – додав адвокат.

За його даними, завтра, 14 квітня, Надію Савченко має відвідати сестра Віра.

“Надія передає всім привіт”, – зазначив Новіков.

Нагадаємо, сухе голодування Надії Савченко в Новочеркаському СІЗО триває з 6 квітня – наступного дня після того, як набув чинності вирок українській військовій (22 роки позбавлення волі).

Раніше інший її адвокат, Марк Фейгін, повідомив, що Кремль намагається переконати, нібито ніякого сухого голодування незаконно засуджена українка не оголошувала і не дотримується.

Читайте також:
“Історія полону Надії Савченко” стала окремим сайтом

Литва – перша країна ЄС, яка взяла до виконання “список Савченко”

Бійця ЗСУ Надію Савченко в червні 2014 року викрали бойовики “ЛНР” і передали російським спецслужбам, після цього Надію незаконно вивезли до РФ і обвинуватили в убивстві російських журналістів як артилерійську навідницю.
Російське слідство звинуватило Савченко за статтями “вбивство” і “замах на вбивство”. Прокурори вимагали засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечувала й оголошувала голодування.
Під час ув’язнення, восени 2014 року, Надія стала народним депутатом за списком ВО “Батьківщина”.
Під час судового процесу в м. Донецьк Ростовської області РФ бранка впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова – помічника Владислава Суркова, радника президента РФ Путіна, який курирує сепаратистів на Донбасі.
Після того, як 3 березня суд у Донецьку Ростовської області не надав Надії останнього слова, вона з 4 березня оголосила сухе голодування. Росія не допустила до Савченко українських лікарів. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров пояснив це зухвалою поведінкою Надії в суді та тим, що вона “почувається нормально, займається фізкультурою”.
Із заявами з вимогою звільнити Надію виступили Євросоюз, держсекретар США Джон Керрі, інші міжнародні організації, держави й відомі особи.
10 березня після звернення президента й масових акцій на підтримку Надії в Україні та світі Савченко почала пити воду, а невдовзі – приймати вітамінні суміші.
22 березня суд оголосив вирок Надії Савченко: 22 роки позбавлення волі й штраф 30 тис. рублів.
6 квітня вона оголосила безстрокове сухе голодування з вимогою звільнення й повернення в Україну – “мертвою або живою”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна